NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENJA SLOBE SNAJPERA U MALAGI: Pored njega palo još 11 pripadnika kriminalne grupe
Hapšenje Slobe Snajpera, Foto: Mup

opasan kriminalac

NAJNOVIJI DETALJI HAPŠENJA SLOBE SNAJPERA U MALAGI: Pored njega palo još 11 pripadnika kriminalne grupe

Milutinović je zapravo uhapšen sa još desetak pripadnika grupe za koju se sumnja da se bavila trgovinom narkoticima

Objavljeno:

Posle desetak dana spekulacija, juče je potvrđena informacija da je u španskom letovalištu Malaga uhapšen kriminalac Slobodan Milutinović, zvani Sloba Snajper, iz Novog Sada.

Pored njega, u Malagi, Madridu i Barseloni uhapšeno je 11 pripadnika kriminalne grupe iz Srbije, a sumnjiči se da je Milutinovič bio na čelu ove organizacije. Španski mediji naveli su da je reč o opasnoj kriminalnoj grupi, protiv koje je istraga počela u januaru prošle godine.

Gledaoci jutarnjeg programa Redakcija na Kurir televiziji saznali su više informacija od našeg kolege Mladena Radulovića.

Informacija o hapšenju Milutinovića zapravo je stara nekoliko dana, međutim samo su potvrđene spekulacije o njegovom hapšenju. On je zapravo priveden 26. aprila, međutim u interesu istrage nije potvrđeno da je on zapravo i lišen slobode u ovoj zemlji. On je uhapšen u okolini grada Malaga, a nedaleko odatle se nalazi Marbelja, mesto koje je već više od dve decenije praktično meka za srpsko podzemlje koje tamo nalazi često i utočište, ali naravno tu su i radi ozbiljne poslove, pre svega vezane za trgovinu narkoticima - izvestio je Radulović.

Slobodan Milutinović Snajper
Slobodan Milutinović Snajperfoto: Facebook

Doneo je i detalje policijske akcije španske policije u kojoj je lišen dvocifren broj osoba.

Milutinović je zapravo uhapšen sa još desetak pripadnika grupe za koju se sumnja da se bavila trgovinom narkoticima, ali tereti se i za teška krivična dela kao što su protivpravno lišavanje slobode, mučenje, napad, nanošenje teških telesnih povreda... Podsetimo da je španska policija saopštila da je grupu pratila još od januara ove godine, a da su u jednom slučaju dobili informaciju da je u bolnici u Malagi primljeno petoro ljudi sa teškim telesnim povredama. Utvrđeno je da se radi o suparničkoj grupi, takođe državljanima Srbije, na koje je izvršen napad na objekat u kojem su bili. Policija je tada sprovela opsežnu akciju i posle nekoliko meseci priveden je Sloba snajper i još desetak pripadnika grupe. Za sada se ne zna da li je on bio praktično vođa ovog klana, ali je španska policija rekla da je u akciji uhapšen veliki narkobos i lice od velikog značaja u kriminalnom miljeu.

Radulović ističe još jedan motiv koji bi mogao da dovede u vezu ovo hapšenje sa trgovinom narkoticima.

05:09

KO JE SLOBA SNAJPER KOGA JE ŠPANSKA POLICIJA UHAPSILA U MALAGI? Mladen Radulović: Pobegao iz kućnog pritvora, MUČIO SUPARNIKE...

Istražuje se da li ovo hapšenje ima veze sa zaplenom velike količine narkotika od pre dvadesetak dana kada je španska policija zaplenila četiri tone hašiša i 627 kilograma kokaina u jednom plovilu koje je išlo ka španskoj obali, kada je jedan državljanin Srbije skočio u more da bi se spasio, međutim oni su mu praktično spasili život i odmah mu stavili lisice na ruke. Reč je o takozvanoj afričkoj ruti, gde se izbegava praktično put koji je pod lupom policije, odnosno ruta gde se direktno droga stovara u lukama Malaga, Barselona ili Roterdam, pa su pripadnici podzemlja primenili tu afričku trasu.

Otkrio je i na koji način je Slobodan Milutinović postao poznat domaćoj javnosti u prošlosti.

- On je 5. maja prošle godine pobegao iz kućnog pritvora, jer je osuđen na dve godine i šest meseci zatvora pre nego što mu je kazna preinačena. Tokom jedne šetnje on je napustio lokaciju i tada mu se izgubio svaki trag. On je osuđen zbog četiri krivična dela, to su otmica protivpravnog lišavanja slobode i zlostavljanje. Za njim je raspisana i Interpolova poternica od strane srpskih vlasti.

Bonus video:

01:00

Dve grupe inspektora u kući majke osumnjičenog za ubistvo Danke

(Espreso/Kurir/Milan Rašević/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.